Zo doen we het!

Al onze activiteiten dragen bij actieve, gezonde en veilige wijken.
Iedereen moet in zijn eigen wijk kunnen deelnemen aan sport. Naast dat het gezond is om minimaal een half uur per dag te bewegen, ontstaan vaak vriendschappen door het meedoen aan sporten en buitenspelen. Kinderen die sporten, vervelen zich niet, leren spelenderwijs omgaan met winnen en verliezen, én de emoties die dat teweeg kan brengen. Ouderen die bewegen zijn  minder geïsoleerd en blijven geestleijk langer fit. Natuurlijk leren ze ook hoe je beter kunt voetballen, tennissen of basketballen én hoe dat veilig kan. Maar voorop staat dat ze met plezier samen sporten!

Talent in Opleiding realiseert dmv professionele begeleiding leuke, veilige en leerzame activiteiten op sport- en speelplaatsen voor kinderen en zoekt hierin de samenwerking met ander sportaanbieders, scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven.

Terugdringen overgewicht en bijdragen aan langdurig sportieve leefstijl. Meiden en inactieve vrouwen activeren, speciale doelgroepen activeren en een veilige sport- en speelplaats bieden.   TiO heeft passie voor sport.
Naast bovenstaande doelstellingen vergroot TiO dmv sport ontwikkelingskansen van jongeren:                  Sport leren: Deelnemers kunnen zich orieneteren op bestaande en trendy sporten. Leren over verschillende sporten en vaardiger worden in de sport. (Sportoriëntatie, sportkennis  en sportvaardigheden).        Leren door Sport: Leren omgaan met winnen en verliezen, vriendschappen aangaan, respect voor de ander en je omgeving. Leren in teamverband te sporten, vergroten van het zelfvertrouwen, beter zelfbeeld. Plezier ervaren in bewegen, talentherkenning, toeleiden naar sportclubs en aanbieden werkervaring. Transfer van “positief” gedrag op het veld naar positief gedrag in het dagelijkse leven, minder overlast in de wijk, minder zwerfvuil, minder vandalisme.

Zoeken

Waar wil je sporten?

 

Volg ons ook via: