Bossaball

Talent in Opleiding biedt Bossaball aan in de gemeente Almere. Professionale begeleiders van TiO zorgen voor een intensieve en plezierige ervaring van Bossaball. Door middel van clinics, trainingen en workshops zorgt TiO voor een unieke ervaring van speeltechnieken, teamtactiek en strategie om het spel op spectaculaire wijze te kunnen spelen.

Bossaball heeft dynamische kenmerken om sensationele bewegingen te maken, zoals spectaculaire salto’s en duikvluchten. Bossaball is een spel tussen twee teams van 5 spelers op een speciaal opblaasbaar speelveld met aan elke zijde van het net een trampoline. Het is een combinatie van volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Je moet de bal op de grond of trampoline van het speelveld van je tegenpartij zien te krijgen.

Door het rondspelen van de bal met een maximum van zes contacten kan de trampolinespringer de juiste hoogte bereiken voor een spectaculaire smash. Verschillende lichaamsdelen mogen hiervoor gebruikt worden, maar de spelers mogen de bal één keer met hun handen raken en maximaal twee keer met de rest van het lichaam.

Raakt de bal het speelveld, dan wordt er één punt gescoord. Raakt de bal de trampoline dan worden er drie punten gescoord. Zolang de bal stuitert op de Bossawall (de ring om de trampoline) mag er doorgespeeld worden.

Volg Bossaball Almere ook op Twitter en op Facebook!

Heeft u interesse in Bossaball, stuur dan een mail naar m.terriet@talentinopleiding.nl dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Zoeken

Waar wil je sporten?

 

Volg ons ook via: