TiO nieuws

TiO partner van Cool Factor!

11-11-2016

De strijd is ook dit jaar weer losgebarsten! Speciaal voor groep 6 hebben Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs een lespakket ontwikkeld genaamd de Cool Factor School Battle. Het is een lesmethode bestaande uit drie lessen waarin de thema’s samenwerken, talentontwikkeling en bewegen centraal staan. De zes klassen die de coolste nieuwe sportactiviteit bedenken krijgen een geheel verzorgd schoolreisje aangeboden. Voorgaande battle was ontzettend succesvol, reden te meer om ook dit schooljaar weer van start te gaan. De inschrijving is open en scholen uit Almere kunnen hiermee in contact komen via Talent in Opleiding. TiO is de officiele partner van het project voor de gemeente Almere.

Wat is de Cool Factor School Battle?
De drie lessen van de Cool Factor School Battle worden geïntroduceerd door Bram, Karolien, Tessa en Renske, vier toptalenten van Talentboek in de sporten roeien, wielrennen en klimmen. In de filmpjes presenteren ze zichzelf, hun sporten en het lesthema waarna ze aan de klas een opdracht presenteren.

Tijdens de lessen gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een plan om de klas fitter te krijgen, onderzoeken ze welke (sportieve) talenten ze zelf hebben en verzinnen ze een geheel nieuwe sport of beweegactiviteit. Met die nieuwe, door de kinderen verzonnen activiteit, doet de klas mee aan de School Battle. De 6 winnende klassen krijgen een geheel verzorgd schoolreisje aangeboden. Zij strijden om de Cool Factor Bokaal in een battle met verschillende activiteiten zoals klimmen, boogschieten en meer bijzondere activiteiten.

Benieuwd hoe leuk vorig jaar was? Bekijk dan hier de video: https://youtu.be/LJC_H-RftJY

De Cool Factor School Battle wordt aangeboden door Sportservice Nederland, Talentboek in samenwerking met Center Parcs en Talent in Opleiding. Twee sportconsulenten van Sportservice Noord-Holland en Sportservice provincie Utrecht hebben meegeschreven aan het lespakket.

Geinteresseerd? Stuur een mail naar info@talentinopleiding.nl!

GO! Almere van start

11-10-2016

GO ALMERE!is opgezet als een cursus van 30 weken, speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar in Stedenwijk, Kruidenwijk en Staatsliedenwijk.
Het programma omvat sporten, koken en werken aan een actieve en gezonde leefstijl

Kosten?
Deelname is gratis, maar meedoen is niet geheel vrijblijvend. We vragen van ouders en de deelnemers dat zij het programma blijven volgen en afmaken.

Wanneer en waar?
Dinsdag 1 november start het programma voor groep 5 en 6 (30 weken)
Donderdag 3 november start het programma voor groep 7 en 8 (30 weken)

Meer weten?
Kom op donderdag 27 oktober naar de informatiebijeenkomst op de Kampenweg 3, Almere Stad. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u vrijblijvend kijken en luisteren of deze cursus geschikt is voor uw kind.

Aanmelden of informatie?
Voor vragen of opgeven kunt u contact opnemen met Emile van Delft, via e.vandelft@talentinopleiding.nl

Feestelijke opening sportveld aan de Zwavelgeelstraat

30-06-2016

Woensdag 20 juli is het zover, het kunstgrasveld in Regenboogbuurt wordt officieel geopend!
Om 13.00 uur komt de wethouder de opening verzorgen van het veld dat langs de busbaan ligt.
Deze dag kun je komen dansen samen met dansvereniging Moves! Daarnaast kan je deze dag komen voetballen en hockeyen met sportwerkers van Talent in Opleiding. Ook komt de schermvereniging om je uit te dagen op het gebied van schermen!

Talent in Opleiding organiseert deze middag samen met de Gemeente Almere en het is voor iedereen tussen de 4 en 14 jaar. Opgeven is niet nodig en meedoen is gratis!
Heb je vragen kan je contact opnemen met Brenda van Talent in Opleiding via b.zonneveld@talentinopleiding.nl of 06-21247787.

Film Succesaward

09-06-2016

Talent in Opleiding is verkozen tot beste sportorganisatie van Nederland!
Daarom is er een mooi filmpje over onze organisatie gemaakt! 
Dat filmpje kun je hier zien!

De korte versie kun je zaterdag 11 juni om 12.55 zien op RTL 7.

TiO beste sportorganisatie van Nederland

01-06-2016

Leuk nieuws!

Talent In Opleiding is branchewinnaar geworden binnen de branche ‘Sport & sportbegeleiding’ bij de zoektocht naar het beste bedrijf van Nederland. En daar zijn we uiteraard reuze trots op, maar dit hadden we niet kunnen bereiken zonder samenwerking met al onze partners!
Via de flyer in de bijlage vragen we aandacht voor de uitzending op zondag 5 juni (herhaling op 11 juni) op RTL 7 waarin onze organisatie gepresenteerd wordt.

De ‘Nationale Business Succes Award’ wordt sinds 2012 jaarlijks toegekend aan het beste bedrijf van Nederland. Op basis van een onafhankelijke selectieprocedure door de nominatiecommissie worden de beste bedrijven per branche voorgedragen als branchewinnaar. Om branchewinnaar  te kunnen worden moet je naast goed ondernemerschap en vakmanschap  vooral ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan het einde van elke jaarlijkse editie - na afloop van het TV-seizoen - worden de finale-Awards in de 4 hoofdcategorieën en 16 subcategorieën toegekend door de deskundige jury.

Woensdag 18 mei hebben de opnames plaatsgevonden waarin wij, naar wij hopen, een representatief inkijkje hebben gegeven in wat TiO doet, namelijk door middel van sport bijdragen aan actieve, gezonde en veilige wijken!

De uitzending hiervan vindt op 5 juni plaats om 12.55 uur en we hopen natuurlijk dat iedereen kijkt!

Nelli Cooman inspirireert dames

13-05-2016

Elke week komen ze bij elkaar, de dames die meedoen aan het project de Laureus Ladies Run. Samen trainen ze en hierbij bereiken ze doelen die ze eigenlijk nooit voor mogelijk hadden gehouden. Op dinsdagavond 19 april kwam voormalig Nederlands atlete Nelli Cooman naar de dames in Almere om haar verhaal te delen, tips te geven en een training te verzorgen. Het werd een avond vol girlpower.
Wanneer je een training kunt volgen van iemand die twee keer wereldkampioen, zes keer Europees kampioen en zeventien keer Nederlands kampioen is en ook nog tweemaal heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen dan krijg je volle zalen. Bijna alle, meer dan dertig vrouwen die deelnemen aan de verschillende groepen van de Laureus Ladies Run, waren dan ook aanwezig tijdens de speciale trainingsavond van Nelli Cooman. Ze kwamen niet voor niets, want een training van Cooman is grappig, leuk, inspirerend en af en toe – zelfs voor Cooman- zwaar. “Ik doe dit ook niet zo vaak meer hoor!”

Laureus Ladies Run
De Laureus Ladies Run is een project van Talent in Opleiding, Laureus Nederland en Sportservice Nederland. Het moedigt vrouwen en meiden aan deel te nemen aan een sportprogramma. Hoofddoel is het verbeteren van de fysieke en mentale houding van de deelnemers, maar het project is er ook om de vrouwen te leren voor zichzelf op te komen en ook aan de eigen toekomst te werken.
De training van Cooman paste perfect in het programma. Want naast dat haar training veel handige en grappige tips bevatte: “Dames weet u dat er speciale hoofddoeken zijn om te sporten? Die zijn veiliger” en “ik noem dit eigenlijk de Michael Jackson walk.” Wist ze de vrouwen vooral ook eigenwaarde mee te geven: “vertrouw op jezelf en vergeet ook niet af en toe tijd voor jezelf te nemen en aan jezelf te denken. Ik doe dat ook, in juni van dit jaar voltooi ik de masteropleiding Sportmanagement.”
Zulke verhalen werken aanstekelijk en laten zien dat er veel mogelijk is. En wanneer iemand het verteld die eigenlijk heel gewoon blijkt te zijn en, net als de meeste dames, ook moeder is, neem je het net even voor meer waar aan. Het kan dan ook niet anders dan dat Cooman de Laureus Ladies geïnspireerd heeft.

Senioren tennis groot succes!

03-05-2016

In de maand april heeft Talent in Opleiding elke donderdagochtend tennisclinics voor senioren aangeboden in de tenniskooi aan de Evenaar.
Oude tennisrackets werden van zolder gehaald en afgestoft, er werd op een leuke manier kennis gemaakt met elkaar en een goede warming-up werd gedaan. De clinic was klaar om te starten! Vervolgens zijn de basisbeginselen van tennis tijdens deze clinics aangeleerd.

Uit verschillende omliggende wijken hebben er bewoners deelgenomen aan de clinics. Er wordt komende periode bekeken of hoe het mogelijk is om deze pilot een vervolg te geven. De deelnemers zijn in ieder geval enthousiast!

Wilt u op de hoogte gehouden worden of meer over weten kunt u zich richten tot Brenda Zonneveld van Talent in Opleiding. Dit kan via de mail: b.zonneveld@talentinopleiding.nl of via de telefoon: 06 21 24 77 87.

Workshop Nelli Cooman 19 april

24-03-2016

Op dinsdag 19 april komt Nelli Cooman een hardloopworkshop geven in Almere Buiten.

Nelli Cooman is 2-voudig Wereld kampioen, 6-voudig Europees kampioen en 15-voudig Nederlands kampioen sprint.
Zij kan als geen ander vertellen hoe je zo verstandig mogelijk kan hardlopen.

Deze dag komt zij tips en uitleg geven over hardlopen. Dit doet ze tussen 19.30 en 20.30 aan de Regenboogweg 47.
(Dat is de gymzaal naast basisschool het Spectrum)

Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Kniestedt via n.kniestedt@talentinopleiding.nl 

Senioren tennis aan de Evenaar

18-03-2016

De hele maand april organiseert Talent in Opleiding elke donderdagochtend tennis clinics voor senioren. Deze clinics vinden elke donderdagochtend tussen 10.30 en 11.30 plaats aan de Evenaar in Almere Buiten (in de rode sportkooien). De basisbeginselen van tennis worden tijdens deze clinics aangeleerd.

Het belangrijkste tijdens deze ochtenden is in eerste instantie het plezier, de gezelligheid en kennismaken met tennis. Een mooie bijkomstigheid is dat u een frisse neus haalt en dat u sportief bezig bent!
De activiteit is bedoeld voor inwoners van Almere boven de 55 jaar. Deelname is gratis, mits u aan alle 4 de clinics deelneemt! (anders kost het 1,- per les)

De data dat de clinics plaatsvinden zijn: 7, 14, 21, 28 april. Er is plaats voor maximaal 12 mensen.
Let op: Vol = Vol en opgeven is verplicht. Opgeven of vragen stellen kan via Brenda Zonneveld van Talent in Opleiding via b.zonneveld@talentinopleiding.nl of 06 21 24 77 87.

Sport en bewegen voor meiden in de Molenbuurt!

08-03-2016

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en vind je het leuk om lekker te bewegen? Kom dan naar onze sport en spelactiviteit! Elke maandag organiseren wij vanuit Talent in Opleiding een activiteit specifiek voor meiden bij het basketbalveld naast de busbaan in Molenbuurt.

Er wordt gesport onder begeleiding van een vrouwelijke begeleider. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. De tijd van deze activiteit is 15.30 tot 16.30 uur. Naast de bekende sporten en spelletjes  als voetbal, tennis, honkbal en trefbal wordt er ook aandacht besteedt  aan samenwerken en heel veel plezier maken!  

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Brenda via b.zonneveld@talentinopleiding.nl of op onze website kijken: www.talentinopleiding.nl

Wij gaan verhuizen!

01-02-2016

M.i.v. 1 maart 2016 betrekt TiO het voormalige schoolgebouw op de Zonnebloemweg 76. We verlaten onze vertrouwde locatie op de Makassarweg, waar vanuit we sinds 2007 met veel plezier onze activiteiten hebben georganiseerd. Met pijn in het hart, dat wel, maar we kijken ook erg uit naar onze nieuwe locatie.

De Zonnebloemweg ligt midden in de Bloemenbuurt. Wat ruimte betreft gaan we er enorm op vooruit. We kunnen daardoor onze leerafdeling veel beter faciliteren en mede daardoor de kwaliteit van onze inzet in de verschillende wijken in Almere waarborgen.

Maar we willen meer doen, We denken ook aan uitbreiding van onze activiteiten voor alle doelgroepen. De Bloemenbuurt heeft daarin zeker onze aandacht. We gaan daar niet onopgemerkt neerstrijken. Met ons kantoor midden in de wijk naast het kunstgrasveld, scholen en maatschappelijke partners willen wij graag iets betekenen voor de buurt. Dat kan en moet een wisselwerking worden tussen bewoners, organisaties en tio. Met ideeën kunt u altijd bij ons binnenlopen. Graag zelfs!

Sport en bewegen voor meiden nu ook in Molenbuurt!

20-01-2016

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en vind je het leuk om lekker te bewegen? Kom dan naar onze sport en spelactiviteit in Molenbuurt! Elke maandag organiseren wij vanuit Talent in Opleiding een activiteit specifiek voor meiden in sportzaal Binnenkruier (Binnenkruierstraat 1).

We starten maandag 25 januari, onder begeleiding van een vrouwelijke begeleider. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. De tijd van deze activiteit is 15.30 tot 16.30 uur. Naast de bekende sporten en spelletjes  als voetbal, tennis, honkbal, tikkertje, trefbal wordt er ook aandacht besteedt  aan samenwerken en heel veel plezier maken!  

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Brenda via b.zonneveld@talentinopleiding.nl

Sportpiet deelt diploma’s uit in JOGG-wijken Almere Buiten!

15-12-2015

Op woensdag 2 en donderdag 3 december heeft Sportpiet gesport met kinderen en hun ouders uit de Bloemenbuurt en de Bouwmeesterbuurt! Talent in Opleiding en Sportpiet organiseerden samen een pietengymactiviteit voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. De kinderen hebben geklommen, geklauterd, gesprongen, gedanst, en nog veel meer. “Ruim 40 peuters en kleuters hebben meegedaan en na afloop hebben alle kindjes een officieel pietendiploma in gekregen met een gezonde traktatie. Het was een groot succes en we gaan dit zeker vaker doen” verzekerd Brenda Zonneveld, coördinator van de activiteit.

De activiteit werd georganiseerd in het kader van ‘JOGG’, bij dit project zetten diverse partijen uit Almere zich samen met de gemeente in om jongeren op een gezond gewicht te krijgen.
Wilt u meer informatie over dergelijke activiteiten dan kunt u contact opnemen met Brenda via b.zonneveld@talentinopleiding.nl .
 

Sportpiet komt naar Almere Buiten!

24-11-2015

Sportpiet komt sporten met alle 2- t/m 5-jarigen uit Almere Buiten!

Op 2 locaties in Almere Buiten wordt er een klim- en klauterparcours uitgezet waar kinderen hun Pietendiploma kunnen halen. Ook zal er worden gedanst en zijn er nog meer leuke spelletjes.  Papa’s en mama’s worden ook door Piet uitgedaagd om mee te doen. Uiteraard is Sportpiet zelf aanwezig om de kleine Pietjes aan te moedigen.
Deelname is gratis!!

Locaties en tijden:
- Sportpiet is op 2 december van 15.00 tot 16.00 uur in de Bouwmeesterbuurt. Dan is hij in de gymzaal aan het van Eesterenplein.
- Op 3 december is Sportpiet van 16.00 tot 17.00 uur in de Bloemenbuurt. Dan is hij op de Zonnebloemweg 76 (Naast het sportveld voor de Lettertuin) .

We hebben maar beperkt plaats, daarom is het verstandig om uw kind op te geven. Opgeven kan via Niels van Talent in Opleiding via n.savenije@talentinopleiding.nl
Opgeven is niet verplicht maar het geeft wel garantie tot deelname want vol=vol

Sport en spel in de Regenboogbuurt

04-11-2015

Talent in Opleiding is met een nieuw project in de Regenboogbuurt gestart; ‘Spelen in de Buurt’.
Bij dit project kunnen kinderen lekker sporten en spelletjes doen met elkaar. Dit project is gericht op de jongste groepen van de basisschool, kinderen van 4 t/m 8 jaar.
Trefbal, tikkertje, verstoppertje, overloopspelen zijn voorbeelden van spelletjes wat we gaan doen.
'Spelen in de Buurt' is elke woensdag van 12.30 tot 13.30 uur op het schoolplein van basisschool Spectrum in Regenboogbuurt.
Opgeven is niet nodig en meedoen is gratis.
(Bij slecht weer vindt de activiteit binnen in de school plaats)

Heb je vragen neem dan contact op met Brenda Zonneveld van Talent in Opleiding via b.zonneveld@talentinopleiding.nl of 06-21247787. 

Project GO! van start

15-10-2015

In het kader van Groene en Gezonde Verbindingen (GGV) start deze week het project GO!.
De Groene Gezonde Verbinding is een uitwerking in Stad West van het stadsbrede programma Growing Green. Growing Green is de komende jaren dé kapstok om te werken aan een gezonde en groene omgeving in de Centrumrand van Stad West (Stedenwijk, Staatsliedenwijk en Kruidenwijk) waar het aantal initiatieven zichtbaar groeit en de verbondenheid die daarmee ontstaat een ontwikkeling is die wij van harte ondersteunen

GO! is erop gericht om kinderen (en ouders) een gezonde leefstijl aan te leren.
Dit doen wij door middel van sportlessen, kooklessen en vaardigheidslessen.
Dit project is afgelopen dinsdag gestart met een ouderavond. Bij deze ouderavond is er een presentatie gegeven, u kunt de presentatie van het project hier terugvinden!
Na de herfstvakantie beginnen de activiteiten voor de kinderen.

Seniorensport in de Bloemenbuurt!

13-10-2015

Vanaf donderdag 8 oktober organiseert Talent in Opleiding wekelijks ouderensport in de Bloemenbuurt in Almere Buiten!
Bewegen is belangrijk en zeker naarmate een mens ouder wordt, daarom heeft Talent in Opleiding deze activiteit opgestart. Naast sport- en beweegvormen wordt er ook specifieke aandacht gegeven aan valpreventie, weerbaarheid, spierbehoud en plezier. Hierdoor krijg je meer energie, blijf je langer fit en het heeft een positieve invloed op diverse aandoeningen.
De beweegactiviteiten zijn leuk en gezellig. Op een gezellige, sociale manier met elkaar bewegen staat daarbij hoog in het vaandel. De activiteit wordt door een professional begeleid en is toegankelijk voor elk niveau.

De activiteit vindt plaats aan de Zonnebloemweg 74 en begint om 13.45 (tot 14.45 uur).
Komt u gezellig mee doen? Een proefles is gratis dus kom gerust een keer kijken. Daarna zijn de kosten €2,50 per keer (koffie en thee zijn inbegrepen).

Voor vragen kunt u contact opnemen met Andor Knoop van Talent in Opleiding via 06-57583018 of a.knoop@talentinopleiding.nl

Sport en Bewegen voor meiden

08-10-2015

Sport en bewegen voor meiden op 2 locaties in Almere

Op 2 locaties in Almere organiseert Talent in Opleiding sportactiviteiten voor meiden.
Elke vrijdagmiddag kunnen meiden (10 t/m 16 jaar) terecht in Almere Buiten in Sporthal Almere Buiten om lekker te sporten! Op donderdagmiddag is de activiteit in Almere Stad op de Clarence Seedorf Playground. Beide activiteiten vinden plaats van 16.00 tot 17.00.

De (gratis!) sport- en beweegcativitieten staan onder begeleiding van een professional van Talent in Opleiding. Naast de bekende sporten en spellen als voetbal, tennis, honkbal, tikkertje, trefbal etc. wordt er ook aandacht gegeven aan samenwerken en samen sporten. Uiteraard wordt er ook ingespeeld op de wensen en behoeften van de deelnemers zelf daar waar dit mogelijk is. 

Kom jij ook met ons mee sporten?

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Naomi Kniestedt. E: n.kniestedt@talentinopleiding.nl 

Almere Buiten Sportfeest op 7 juli 2015

23-06-2015

7 juli is er weer een Sportfeest in Almere Buiten met een zeer divers sportprogramma.
Het sportfeest is voor alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar en deelname is gratis!
Gedurende het programma maken de kinderen kennis met rugby, atletiek, handbal en basketbal.
Het programma vindt tussen 10.00 en 14.00 uur plaats.
Dit alles gebeurt op en rond het kunstgrasveld in de Bouwmeesterbuurt (naast Brede School de Architect)

Mail je aanmelding door naar n.savenije@talentinopleiding.nl met daarbij duidelijk je voornaam, achternaam, school en groep.
Ook voor vragen kun je Niels mailen.

Sport- en beweegactiviteiten voor vrouwen in Almere Buiten!

23-06-2015

Elke dinsdagavond organiseert Talent in Opleiding sport- en beweegactiviteiten voor vrouwen.
Elke week zijn er verschillende activiteiten. Denk hierbij aan conditionele oefeningen, krachtoefeningen en sport- en spelactiviteiten.
Er is professionele begeleiding van een vrouwelijke docent vanuit Talent in Opleiding. Deelname bedraagt 1 euro per keer.
Locatie is de gymzaal aan de Regenboogweg 49 in Almere Buiten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Naomi Kniestedt van Talent in Opleiding via 06 83 575 700 of n.kniestedt@talentinopleiding.nl

Straatvoetbaltoernooi 16-06

11-06-2015

Op dinsdag 16 juni wordt er in Almere Buiten, de voetbalkooi (Evenaar Playground) een voetbaltoernooi georganiseerd.
Dit is voor alle kids tussen 6-13 jaar uit Almere Buiten. Je speelt 6 tegen 6.
De eerste 4 teams van iedere categorie speelt zaterdag 20 juni in het Stadion van Almere City FC de finale tegen andere stadsdelen!
Er zijn 3 leeftijdscategorieën. 6-9 jaar (tijd 15.30-17.30), 10-11 jaar (tijd 17.30-19.30) en 12-13 jaar (tijd 19.30-21.30).

Opgeven kan via www.voetbalcity.nl/voetbal-in-almere

Opening watertap Molenbuurt

07-05-2015

Een grote groep kinderen kwam op 30 april naar de Cruyff Court in de Molenbuurt om 2 redenen. Er was een sport- en waterfestijn maar nog belangrijker, er werd een nieuwe openbare watertap geopend.
Clinics in voetbal, tennis en touwtjespringen werden afgewisseld met waterballonnen overgooien en estafettes met bekertjes water. Voor een gezonde dorstlesser na het sporten konden de kinderen gebruikmaken van het nieuwe watertappunt. Deze openden ze samen met kersverse stadsrapper Sallie E. Het watertappunt is een initiatief van de buurtsportcoaches van Talent in Opleiding, de Cruyff Foundation en de gemeente Almere.

Lokale organisaties werken in het westelijk deel van Almere Buiten samen om gezond eten, drinken en bewegen aantrekkelijk te maken voor kinderen en hun ouders. De focus ligt in 2015 en 2016 op de Bouwmeesterbuurt en de Bloemenbuurt. Twee thema’s staan centraal: buiten spelen en water drinken. Kinderen uit deze buurten komen regelmatig naar de Cruyff Court voor allerlei sporten en spellen. Het watertappunt zorgt dat ze tijdens en na het buitenspelen altijd fris drinkwater bij de hand hebben. Als kinderen al jong wennen aan water drinken, wordt het vanzelfsprekend. Het is puur natuur en bevat geen calorieën. 

Bij de opening van het watertappunt kregen alle aanwezige kinderen een bon voor een gratis drinkwaterbidon. Het uitreiken van de bidons draagt bij aan het bewustzijn vaker te kiezen voor drinkwater in plaats van gezoete dranken. 

Kom sporten in de meivakantie!

01-05-2015

Kom sporten in de meivakantie tijdens het Almere Buiten Supersportfeest!

Donderdag 7 mei 2015 wordt er door Talent in Opleiding een spetterende sportdag georganiseerd samen met Optisport Almere Buiten.
Op deze dag staan sporten en zwemmen op het programma.
De sportdag is toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en deelname is gratis!

Gedurende het sportprogramma maken de kinderen kennis met golf, korfbal en darten.
Daarnaast draaien de kinderen ook een activiteitenprogramma in het zwembad. 
Het programma zal tussen 10.30 tot 15.00 uur plaats vinden.
Dit alles gebeurd bij De Vrijbuiter in Almere Buiten aan het Globeplein 1 (tegenover het station Almere Buiten).

Mail je aanmelding door naar n.savenije@talentinopleiding.nlmet daarbij duidelijk je voornaam, achternaam, school en groep.
Voor vragen kun je Niels altijd mailen.

High Tea

26-03-2015

Senioren High tea opnieuw groot succes!

Op 19 februari 2014 heeft de Buurtclub Molenbuurt in samenwerking met Talent in Opleiding en Woon-zorgcentrum Buitenheaghe een high tea verzorgt speciaal voor senioren.
Deze high tea is voor de tweede keer georganiseerd en een initiatief van een buurtbewoner uit de Molenbuurt.
De bezoekers konden genieten van live muziek en heerlijke hapjes gesponsord door de Albert Heijn, Bakker Bart en Jamin. De overige hapjes zijn gemaakt door de Buurtclub Molenbuurt onder leiding van buurtbewoner Olga. Met meer dan 80 bezoekers uit de Molenbuurt en Buitenheaghe was ook dit jaar de high tea weer een groot succes!

Voor een filmpje van de High Tea, klik hier

Meidensport

24-02-2015

Sport- en spelactiviteiten voor meiden in Almere Buiten !

Vanaf 6 maart gaat TiO wekelijks op vrijdagmiddag sport- en spelactiviteiten aanbieden speciaal voor meiden, in Sporthal Almere Buiten. Elke week gaan we leuke en afwisselende sport- en spelactiviteiten organiseren onder leiding van een vrouwelijke sportwerker. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis.
Kom gezellig langs en sport met ons mee!

Wanneer: Elke vrijdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur
Voor wie: Meiden van 10 t/m 16 jaar
Waar: Sporthal Almere Buiten, A. Boekenweg 1, 1333 VD Almere

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Naomi Kniestedt via n.kniestedt@talentinopleiding.nl

Bossaball reportage

04-02-2015

Afgelopen maandag was Bossaball Almere op tv bij Omroep Flevoland.

Het programma 'Binnen de dijken' maakte een reportage van 3 minuten over Bossaball in Almere.
De reportage is te zien via deze link: http://youtu.be/uk7sOD9HaQ4

Wordt je hier enthousiast van en wil je komen kijken bij Bossaball Almere?
Dat kan op dinsdag en donderdag om 18.00.
Of neem contact op met onze trainer Michael ter Riet via m.terriet@talentinopleiding.nl 

Sportimpuls toekenning

20-01-2015

Toekenning Sportimpuls Sportief op gewicht

Komend jaar gaat Talent in Opleiding verder in zijn strijd om het overgewicht in Almere te reduceren. Met de toekenning van de sportimpuls “Sportief op gewicht” vanuit ZonMW , heeft sportbuurtcoach Emile van Delft de tools in handen om met een team van specialisten Almere gezonder en actiever te krijgen. 

‘Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s gezien. Maar veel jongeren vinden het ook gewoon niet leuk om overgewicht te hebben. Vandaar dat Talent in Opleiding de cursus RealFit organiseert’. Op 10 maart start de cursus in Stedenwijk. Na de zomervakantie zal in Almere-Buiten dezelfde cursus worden opgezet.
 

Wat is RealFit?

RealFit is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen de school en worden ze begeleid door een aantal lifestylecoaches. De cursus duurt 13 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen. Er wordt niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te volgen. Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen is dat de jongeren en hun ouders ontzettend veel goede ideeën opdoen over gezond eten en weer plezier in bewegen krijgen. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen.
 

Programma RealFit
·   13 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma, met als extra optie om te fitnessen
·   in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist;
·   in groepsverband vaardigheidslessen begeleid door een vaardigheidstrainer;
·   samen uitzoeken hoe men een actieve en gezonde leefstijl kan aannemen en behouden;
·   ouderparticipatie
·   en bovenal FUN!
 

Sportief totaalplan

Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden zijn waar de organisatoren met alle ouders kijken hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een actievere en gezonde leefstijl.
 

RealFit, een goed idee!

Het programma is speciaal voor jongeren die graag wat slanker willen zijn en zich actiever en gezonder willen voelen.
Wil je meer weten over deze cursus?

Mail dan naar: e.vandelft@talentinopleiding.nl

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Talent in Opleiding
- Accare
- OCA
- ZonMW
- RealFIT

Sportontbijt BHC

03-12-2014

Op donderdag 6 november heeft het Sportontbijt Almere Buiten plaatsgevonden bij het Buitenhout College. 5 basisscholen zijn hierbij aanwezig geweest.  Talent in Opleiding heeft hierbij het sportgedeelte georganiseerd.

Bij het ontbijt op het BHC was tevens de kick-off van de landelijk gedragen JOGG-beweging. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht en is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0 tot 19 jaar het hoogst is. 
De Almeerse wethouder voor Onderwijs, René Peeters, nam de opening voor zijn rekening en opende de ochtend.

Tijdens de ochtend was er een gezamenlijk ontbijt in de aula van de middelbare school in Almere Buiten voor leerlingen uit groep 8 van vijf basisscholen uit Almere Buiten. Daarna waren er twee workshoprondes van elk dertig minuten. De eerste workshop was een presentatie door derdejaars leerlingen van het Buitenhout College over gezonde voeding in combinatie met bewegen en een gezonde leefstijl. In de tweede workshop konden de basisschoolleerlingen kiezen uit verschillende, door TiO georganiseerde, sportactiviteiten.

Een filmpje van de dag vind je hier: http://youtu.be/tfEtH66Ou34

Succes bij Sport3daagse

26-11-2014

Evaluatie Almere Buiten Sport3daagse

Afgelopen herfstvakantie heeft er voor het eerst het evenement de Almere Buiten Sport3daagse (ABS3D)  plaatsgevonden in Almere Buiten. Gedurende 2,5 dag konden kinderen uit Almere Buiten deelnemen aan clinics van diverse sporten nadat er door Talent in Opleiding de dag werd opgestart met een warming- up. De aanwezige waren: Basketbal, Rugby, Badminton, Volleybal en Handbal.

Met 47 unieke deelnemers (100 van de 120 plaatsen bezet gedurende de dagen) is het voor de eerste keer zeer geslaagd en hebben wij zeer veel positieve reacties mogen ontvangen.

Op vrijdag 19 december staat het volgende evenement op de planning in sporthal Indische Buurt. Blijf deze website volgen voor verdere informatie.

Almere Buiten Sport 3-daagse

07-10-2014

In de herfstvakantie organiseert Talent in Opleiding in sporthal Almere Buiten aan de Boekenweg (tegenover middelbare school OVC) de Almere Buiten Sport 3-daagse.
Gedurende 3 ochtenden (15-okt, 16-okt en 17-okt) organiseert TiO sport en spel voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit Almere Buiten. Tijdens een dagelijks 3 uur durend programma (09.00-12.00 uur) word er gesport maar bovenal vakantie gevierd op een sportieve en gezellige manier.

Het programma is als volgt:
- Woensdag   Basketbal
- Donderdag  Badminton & Rugby
- Vrijdag        Volleybal & Handbal.

Je kan je voor 1, 2 of alle 3 de dagen opgeven. Deelname is gratis!

Vragen of direct opgeven? Mail buurtsportcoach Niels via n.savenije@talentinopleiding.nl en vermeld duidelijk voor welke dag(en) je wilt opgeven, je voor- en achternaam, de wijk waar je woont  en van welke school je komt.  De inschrijving sluit maandag 13 oktober 2014.

BNN op bezoek bij de Fono

02-05-2014

BNN is afgelopen week langsgeweest in het Bijlmerpark met hun programma 'Social Club'. Ze kwamen daar vanwege de onlangs geplaatste fono.

http://www.yalp.nl/882-Fono_Bijlmerpark_in_Social_Club_BNN.html

Wil je de fono ook gebruiken? Of meedoen met onze sportactiviteiten in het Bijlmerpark? Kom dan elke woensdag- of zaterdagmiddag naar het Bijlmerpark!

5 jarig bestaan Evenaar Playground!

23-04-2014

Woensdag 23 april is het zover, dan bestaat de Evenaar Playground 5 jaar! Daar gaan we samen een mooi feestje van maken! Talent in Opleiding organiseert deze dag bij de rode kooien allerlei activiteiten. Je kan langskomen om te volleyballen, basketballen, voetballen en nog veel meer!

Als klap op de vuurpijl komen er ook spelers van Almere City een balletje meetrappen en kangoofun is ook aanwezig, hilarisch! Wil je weten wat Kangoofun is? Kom dan 23 april een kijkje nemen!

Maak zo snel mogelijk je sportspaarkaart vol en krijg een verrassing! We zijn er tussen 14 en 17 uur voor iedereen vanaf 6 jaar! Deelname is gratis!

Heb je vragen, stel ze aan Brenda van Talent in Opleiding via b.zonneveld@talentinopleiding.nl

Opening waterkraan bij de Clarence Seedorf Playground

19-03-2014

In de aanwezigheid van wethouder Rene Peeters is gisteren de waterkraan naast de Playground in Stedenwijk officieel geopend.

Vanuit een grote groep jongeren is de wens bij de gemeente neergelegd voor een watervoorziening bij de Playground. Onder leiding van Mo Alkassab en Ismail Radahi, 2 jongeren uit Stedenwijk, is er een officiele aanvraag gedaan via 'Zelf Bedacht, Zelf Gedaan'. Deze aanvraag werd gehonoreerd waarna de gemeente is overgegaan tot het aanleggen van de kraan.

Op deze manier hopen betrokken partijen dat bezoekers langer bij de Playground blijven sporten, nu ze drinkmogelijkheid hebben en daarvoor niet meer naar huis hoeven.

Opening Fono bij Bijlmerpark, Amsterdam

12-03-2014

Talent in Opleiding verzorgt in samenwerking met Joey Switch en KDK een swingende opening van de FONO in het Bijlmerpark. De hele middag hebben zo'n 200 kinderen genoten van een dansclinic, een fruitmarkt en natuurlijk de nieuwe FONO. De FONO is een outdoor draaitafel met ingebouwde boxen, iedereen kan zijn telefoon aansluiten en zelf zijn muziek mixen in de buitenlucht. Het stadsdeel Zuidoost heeft gratis wifi geregeld ter plaatse en alles draait op zonne-energie. Talent in Opleiding organiseert de hele zomer sportactiviteiten in het Bijlmerpark en kan samen met de kinderne nu genieten van deze unieke faciliteiten. Op naar een swingende zomer!!

Nieuwe Buurtsportcoach in de Bouwmeesterbuurt

29-08-2013

Graag wil ik mij voor te stellen als de nieuwe buurtsportcoach voor de Bouwmeesterbuurt. Mijn naam is Niels Savenije, 25 jaar en ben sinds juni werkzaam bij Talent in Opleiding (TiO) en ben de opvolger van Colin Brouwer.

Naast mijn huidige baan bij Talent in Opleiding ben ik werkzaam als voetbaltrainer en coach van voetbalclub NVC C1 uit Naarden. Daarnaast tennis en fitness ik graag.

Ik kijk er naar uit om de sportactiviteiten in te gaan vullen. Op dit moment kan ik u vertellen dat de activiteit spelen in de buurt op het schoolplein bij de Montessorischool en de dagelijkse sportinstuif bij het kunstgrasveld weer starten miv het nieuwe schooljaar en daarnaast zijn wij druk met het uitwerken van nieuwe ideeën voor de Bouwmeesterbuurt. Mijn doel is om zoveel mogelijk kids lekker aan het bewegen te krijgen op een plezierige manier.

Als Buurtsportcoach ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan het aanbod van activiteiten in de Bouwmeesterbuurt. Dit kan op verschillende manieren ingevuld worden: opmerkingen, ideeën of misschien ziet u het zitten om samen iets te gaan organiseren binnen de Bouwmeesterbuurt.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben kunt u mij bereiken via n.savenije@talentinopleiding.nl of via 06 - 48357207

Zoeken

Waar wil je sporten?

 

Volg ons ook via: